Трислойният паркет е дървена подова настилка, направена от висококачествени продукти и материали с помощта, на които с създават трите слоя дърво – горен, централен и долен слой. Трите слоя са залепени заедно в преса, за да се получи цялостния продукт. Този вид дървени дъски са изключително здрави и водоустойчиви, което ги прави подходящи за всякакви условия и всякакъв интериор.

Най-горният слой е наричан още износващ слой и е направен от висококачествена истинска  фина дървесина, обработена на ръка. Нейната дебелина варира между 35 мм и 42 мм. След обработката на най-горния слой на трислойния паркет, той се суши в специална машина, предназначена именно за това. Така излишната влага от дървесината се отнема и тя издържа повече и не мухлясва.

Централният слой е изграден от смърчови пръти, които са поставени напречно на посоката на влакното на горния слой. Това осигурява двойна защита срещу вода и срещу поява на напуквания по паркета, ако се сложат тежки неща върху него. Основният слой е направен от смърчов фурнир със същата посока на влакната като най-горния. Тази структура на сандвич създава една стабилна подова настилка.

Висококачественият смърч, който се използва за този трислоен паркет, идва от устойчиво горско стопанство и е с 100 процентов PEFC сертификат. Най-често използвания смърч е европейският, защото той има куп привилегии и плюсове пред другите видове. Този вид смърч е много разпространен в цяла Европа и така се пестят ресурси.  Освен това той е характерно лесен за лепене и съвсем не е тежък материал.

Ниското тегло води до по-ниски емисии при транспортирането му в сравнение например с тежък дъб. Друго предимство на трислойния паркет е,  че LT-тата е скосена и с езици от 4 страни, които са залепени с изключително нетоксични лепила без формалдехид. Паркетите от този  вид се изработват предимно в Италия. Подходящи са за полагане на замазки за подово отопление и могат свободно да се използват в био сгради.

Трислойният паркет е нов за пазара продукт, който е още по-уникален и в същото време не е скъп. Технологията му на създаване е напълно съобразена с всички правила за защита на природата и околната среда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here