След изтичане срока на ползване на канализационните тръби се налага смяната им. Смяна на щранговете може да се направи както при авария, така и при ремонт в жилището. Тази смяна ще създаде нормални условия за функциониране на всяка една от системите – за студена и топла вода, канализция, отопление.

Професионалистите съветват да се направи цялостна смяна на хоризонталните и верикални тръби от абонатната станция до последния етаж, за да се осигури нормална вода за всеки етаж с нужното качество. При тази смяна ще се постигне и перфектна работа на канализационния щранг. За смяна на щранговете в сградата е нужно съгласието на всички собственици, отразено в протокол на общото събрание. Това се налага поради факта, че щранговете са обща собственост и всички ремонти и цялостната поддръжка на всяка обща собственост е за сметка на всеки собственик. Постигането на  съгласие между съкооператорите е труден момент, защото всеки гледа на общото като нещо чуждо, за което не е длъжен да прави разходи.

Съзнателните и отговорни собственици вече са направили смяна на щрангове в жилищната кооперация. За да се направи този ремонт е препоръчително да се ползва професионална фирма, която има опит и съвременно оборудване за тази цел. Основна причина за смяната на тръбите е корозията, която е повредила старите метални тръби. Не трябва да се забравя, че те отдавна са преминали срока на ползване и са опасни поради лощото състояние. Напуканите тръби създават условия за наводнения, което може да причини много разходи.

Ползването на фирма за смяна на щрангове ще ви икономиса средства, защото фирмите правят отстъпка за по-голям обем работа. Цялата работа ще бъде свършена в рамките на един работен ден и вие ще останете без вода само за кратко време.

При смяната на щранговете ще се поставят нови тръби от полипропилен, които имат много предимства. Преди всичко те не корозират, а това им осигурява дълъг срок на ползване. Полипропиленовите тръби са леки, с гладка повърхност и хубав външен вид. Като недостатък може да се посочи това, че се чува движението на водата. За да се отстрани шума се прави качествена шумоизолация. Направете навреме смяна на тръбите, за да си осигурите спокойствие и комфорт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here