Без значение дали ще изградите чисто нов навес за тераса или сте решили да покриете стария си такъв, е важно е да знаете най-добрия начин за изпълнение на тази задача. Излишно е да казвам, че трябва предварително да сте избрали модела, който ще монтирате. От там вече можете да започнете измерване, рязане и подреждане на дъските в желаната конфигурация. След това само трябва да положите обшивка от шперплат.

Най-често срещания избор е доста наклонения навес за тераса, за да осигури отток за валежи, което означава, че не става въпрос само за естетически предпочитания.  По- простите модели са съставени от една плоска равнина, която се наклонява леко надолу. Трябва също така да изберете желания наклон на навеса. Това е важно, за да имате и адекватен отток. Вие сте свободни да изберете наклона така, че да се съчетава с цялостната визия на къщата или апартамента ви. Колкото по-стръмен е наклона на навеса за терасата, толкова по-добре ще отклонява дъжда, снега и падащите листа.

Трябва предварително да сте маркирали местоположението на гредите по горната част на навеса. Използвайте молив или маркер за тази задача. Ако навеса ви има нужда само от смяна на гредите, а не монтирате нов, ще ви е малко по-трудно, защото трябва да отстраните предишните дъски. Трябва да имате предвид, че гредите на стръмно наклонения навес за тераса са по-дълги от по-равния такъв. Трябва да не забравяте, че е нужно разрязване на дъските, за да направите нужния наклон в края на навеса по-лесно. Използвайте циркуляр за тази задача. Старайте се всеки разрез да е прецизен и възможно най-прав.

Сега на пазара се предлагат много нови материали, леки и практични. Така с използването на алуминиеви профили и поликарбонат вие може бързо и лесно да сглобите навес за тераса. Вече можете да стоите на терасата си, докато слънцето пече без да се излагате на неговите лъчи и дори можете да прекарвате времето си там, докато вали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here