Наистина да карате яхта, взета от яхт клуб, е много приятно и забавно изживяване. Като цяло това е преживяване, което е потопено в много лукс и ви превръща в крале само, че самите клубове имат своите недостатъци.

Най-грубо казано един от проблемите им  е че, членовете им умират много по-бързо от колкото се създават и присъединяват други. Това идва от факта, че средната възраст на членовете е около 60 години. Естествено има и такъв яхт клуб, който предлага младши програми само, че участващите бързо биват разорени, защото биват подценявани. Възрастовата сегрегация създава  широка пропаст между млади квалифицирани, нетърпеливи моряци и по-старата база на клуба.

Принципно, както разбирате, в подобни клубове участват и млади хора, но те си тръгват, когато идват по-възрастните богати притежатели на яхти. Предисторията на тези събития и занимания в яхт клуба е, че са създадени за връзка между поколенията, но в днешно време не се уважава толкова това и за това се твърди, че спадът на участието се обяснява като спад на предаността към предисторията. Трудно е обяснението защо сме позволили тази празнина да се заформи с времето.

Сега участието в подобни клубове е само за много богати и се приема като нещо подобно на младежките спортове и игри, но много по-зрял вариант и само за големи. Отделен проблем е, че възрастните и особено богатите са толкова опиянени и зарибени по активния маркетинг, че въобще не осъзнават нищо от това, което се случва.

Използват яхт клуба като място, на което да се изфукат и нищо повече. Според повечето проучвания сега едвам се допускат 32-годишни членове в клубовете. Преди подобни места се използваха за хора с възможности естествено, но не с цел да си покажат парите, а да поплават в разкошни яхти заедно със семействата си. А сега вече са се превърнали в празни откъм любов гнезда.

Естествено, че яхт клуба не е нещо лошо и това, че някои хора участват и се забавляват не означава че са лоши хора. Само казваме, че ценностите и истинската цел на тези клубове малко се са се променили с времето, но това не променя факта, че там на повечето хора ще им е изключително приятно и забавно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here