Да живееш под постоянен страх от наводнение заради видими шупли по тръбите, да плащаш високи сметки за вода с лошо качество – това вече е самонаказане. Не може да ползваш метални тръби в продължение на много години и да чакаш спкойствие в жилището си.

Старите метални тръби са изпълнели в продължение на многото години ползване своите функции и е редно да поемат пътя към сметището. За целта е нужно да се направи цялостна смяна на щранговете в старата жилищна кооперация. Понякога тази смяна се налага и в ново жилище, ако собственикът е решил да смени мястото на кухнята или банята. В този случай не се засягат интересите на останалите собственици, защото смяната е само на щранга в апартамента на правещия ремонт.

За да се направи смяна на тръбите, които са обща собственост в кооперацията е нужно съгласието на всички собственици, защото услугата трябва да се заплати общо. При взето решение за смяна на щрангове, работата е лесна. Намирането на фирма за ВиК услуги не е проблем, защото всяка една доказала се в бранша фирма има добре разработен уеб сайт, в който са посочени и контактите за връзка. Разглеждате цени и услуги и правите своя избор.

Специалистите от съответната фирма ще ви предложат подходящи тръби за всяка от системите, ще се заемат с този ремонт и с професионализма си ще се справят в рамките на деня. Това има значение за живущите в сградата, защото водата ще бъде спряна за кратко, шумът и прахът ще са само за ден, а след приключване смяната на щранговете всички отпадъци ще бъдат почистени и извозени.

На теория е лесно, но и на практика не е трудно, ако стигнете до единодушно решение за този ремонт. В противен случай всеки може да си направи тази смяна в собственото жилище. Тогава ще трябва да се съгласува всеки един ремонт с домоуправителя, съседите, а шум и прах във входа ще има много пъти. Не е за пренебрегване и факта, че за смяна на щранговете в кооперацията фирмите правят отстъпка в цената и всеки един от вас ще плати по-малко в сравнение с индивидуален ремонт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here