Повечето малки деца са алергични или могат да проявят алергия от много неща и то съвсем бързо. Това, както всички знаем, при възрастните хора с алергия към нещо е доста опасно, да не говорим за малките недоразвити организми. Като малки децата ни прекарват повечето време от живота си в леглото си, за това то трябва да е съобразено изключително много с безопасността им. Както не трябва да има остри ъгли и големи дупки в разстоянието на решетките на кошарата на бебето ви, така трябва и детските спални комплекти, с които сте избрали да застилате креватчето, да не са от материали, които да развиват алергия. Тук ще ви дадем съвети как да избегнете тази опасност.

Когато бебето е новородено или съвсем малко, имунната му система все още е в своето развитие. Елиминирането на алергии става бавно в процеса на порастване на детето. Ние правим какво ли не, за да не допринесат домашните условия за развитието на алергия. Махаме домашните любимци, не отваряме толкова често прозорците, особено пролетта, и поддържаме чиста и свежа детската стая. Но за пълна сигурност трябва правилно да изберем или да обезопасим, вече закупените, детски спални комплекти. Перете и изглаждайте поне веднъж седмично спалните принадлежности на детето ви, за да няма прах по тях, който може да причини раздразнение у дребосъка ви. Избягвайте силно ароматизираните перилни препарати. Защитете матрака на детето ви от дървеници и други дразнители, като използвате калъф за матрак, който плътно се закопчава около матрака. Поставете в стаята на мъника ви пречиствател на въздуха, за да освободите атмосферата от праховите частици. Препоръчваме ви и редовно да почиствате детската стая с прахосмукачка. Задължително, вместо обикновени постелки, одеяла и чаршафи, използвайте хипоалергични. Потърсете и закупете подложки за матраци с водоустойчиви бариери. За предпочитане е да имате детски спални комплекти от естествени материали като памук. Редовно перете и плюшените играчки на детето ви, защото в тях е възможно да се развиват микроби и акари.

Ако спазвате и се вслушате в нашите съвети, ще осигурите не само безопасността, но и добрия сън на детето ви. Започнете с промени както в атмосферата, така и в поддръжката и избора на детските спални комплекти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here